Newsletter

This is the place to report bugs and get support. When posting in this forum, please always provide as much detail as possible.

Please do not report problems with a custom build or custom code in this forum. If you are producing your own build from the source code and have problems or questions, ask in the developer forum, do not report it as a bug.

This is the place to report bugs and get support

When posting in this forum, please try to provide as many relevant details as possible. Particularly the following:

  • What operating system were you running when the bug appeared?
  • What database platform is your site using?
  • What version of mojoPortal are you running?
  • What version of .NET do you use?
  • What steps are necessary to reproduce the issue? Compare expected results vs actual results.
Please do not report problems with a custom build or custom code in this forum. If you are producing your own build from the source code and have problems or questions, ask in the developer forum.
This thread is closed to new posts. You must sign in to post in the forums.
11/14/2009 1:53:47 PM
Gravatar
Total Posts 180
Thomas F. Heringer

Newsletter

I am having trouble mailing newsletters. I have tried everything I can find for configuration for it. Still nothing will mail. Is anyone else having trouble with this? I have looked up discussions for this and have yet to find anything about it. I have windows vista and am using mssqul. Also using the most recent release. Let me know anyother information that you might need or ideas that will help.

11/14/2009 1:59:18 PM
Gravatar
Total Posts 18439

Re: Newsletter

Does the contact form work?

Are you seeing any mail related errors in your log after trying to send the newsletter?

I am working on the template and copy for my first newsletter at this very moment and planning to send my first one in the next few days.

Best,

Jo

11/14/2009 2:27:04 PM
Gravatar
Total Posts 180
Thomas F. Heringer

Re: Newsletter

Here is what my log says about the previous issue I posted:



2009-11-14 14:24:34,509 INFO mojoPortal.Web.WebTaskManager - deserialized WebTaskManager task

2009-11-14 14:24:34,712 INFO mojoPortal.Web.WebTaskManager - Queued WebTaskManager on a new thread

2009-11-14 14:24:35,447 INFO mojoPortal.Web.LetterSendTask - deserialized LetterSendTask task

2009-11-14 14:24:35,525 INFO mojoPortal.Web.LetterSendTask - Queued LetterSendTask on a new thread

2009-11-14 14:24:46,290 ERROR mojoPortal.Net.Email - error sending email to tfheringer@gmail.com from tfheringer@gmail.com, message was: <html dir="ltr">

<head>

<title></title>

<style type="text/css"></style><style type="text/css"></style> <style type="text/css"></style><style type="text/css"></style> <style type="text/css"></style><style type="text/css"></style> <style type="text/css"></style><style type="text/css"></style>

</head>

<body>

<p>&#160;We have been having issues with the newsletter. If you receive this let me know.</p>

<p><a href='http://www.the-heringer-family.com/eletter/Unsubscribe.aspx?u=1f3a481c-ef44-4130-96d4-c2ccdd9646e7&l=72ee6100-13d5-499b-a632-f1ed0d5b7857'>unsubscribe</a></p>

</body>

</html>

System.Net.Mail.SmtpException: Failure sending mail. ---> System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.

at System.Net.Mail.SmtpConnection.GetConnection(String host, Int32 port)

at System.Net.Mail.SmtpTransport.GetConnection(String host, Int32 port)

at System.Net.Mail.SmtpClient.GetConnection()

at System.Net.Mail.SmtpClient.Send(MailMessage message)

--- End of inner exception stack trace ---

at System.Net.Mail.SmtpClient.Send(MailMessage message)

at mojoPortal.Net.Email.SendEmailNormal(SmtpSettings smtpSettings, String from, String replyTo, String to, String cc, String bcc, String subject, String messageBody, Boolean html, String priority, String[] attachmentPaths, String[] attachmentNames)

2009-11-14 14:24:46,806 ERROR mojoPortal.Net.Email - error sending email to david@christianasp.net from tfheringer@gmail.com, message was: <html dir="ltr">

<head>

<title></title>

<style type="text/css"></style><style type="text/css"></style> <style type="text/css"></style><style type="text/css"></style> <style type="text/css"></style><style type="text/css"></style> <style type="text/css"></style><style type="text/css"></style>

</head>

<body>

<p>&#160;We have been having issues with the newsletter. If you receive this let me know.</p>

<p><a href='http://www.the-heringer-family.com/eletter/Unsubscribe.aspx?u=a5fa4a93-550d-438a-999f-ed4e523d1907&l=72ee6100-13d5-499b-a632-f1ed0d5b7857'>unsubscribe</a></p>

</body>

</html>

System.Net.Mail.SmtpException: Failure sending mail. ---> System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.

at System.Net.Mail.SmtpConnection.GetConnection(String host, Int32 port)

at System.Net.Mail.SmtpTransport.GetConnection(String host, Int32 port)

at System.Net.Mail.SmtpClient.GetConnection()

at System.Net.Mail.SmtpClient.Send(MailMessage message)

--- End of inner exception stack trace ---

at System.Net.Mail.SmtpClient.Send(MailMessage message)

at mojoPortal.Net.Email.SendEmailNormal(SmtpSettings smtpSettings, String from, String replyTo, String to, String cc, String bcc, String subject, String messageBody, Boolean html, String priority, String[] attachmentPaths, String[] attachmentNames)

2009-11-14 14:24:47,587 INFO mojoPortal.Web.LetterSendTask - started LetterSendTask task

2009-11-14 14:24:51,025 INFO mojoPortal.Web.WebTaskManager - started WebTaskManager task

 

11/15/2009 7:46:33 AM
Gravatar
Total Posts 18439

Re: Newsletter

Hi,

It clearly is failing to send mail. I would get the contact form working, when it works then the newsletter will also work.

Is this your local machine? I cannot imagine you are running vista on a public web site. Are you sending newsletters from your local machine?

Are you configuring smtp settings from Web.config/user.config or from Site Settings?

Hope it helps,

Joe

11/17/2009 8:40:01 AM
Gravatar
Total Posts 180
Thomas F. Heringer

Re: Newsletter

Joe, David Neal makes this comment: 

David Neal

 to me
show details 9:32 AM (1 minute ago)  

I don't think there is a difference in the web.config.  I haven't upgraded my site in years.  I think there must be a bug somewhere in the newer version of mojoPortal that maybe Joe is not able to reproduce.
 

I have made every check on areas you suggested and it still does not work. I have tried every permutation that I could think of and still get nothing. The only difference I have seen up to here is that David has not upgraded in years and his contact form works. What do I do now?

11/17/2009 10:02:37 AM
Gravatar
Total Posts 2186

Re: Newsletter

Did you check the following keys in your web.config?

<add key="SMTPServer" value="localhost" />
<add key="SMTPRequiresAuthentication" value="false" />
<add key="SMTPPort" value="25" />
<add key="SMTPUser" value="UserName" />
<add key="SMTPPassword" value="UPassword" />

Also, take a look at your user.config file. If it has the above keys, those will take precedence over the web.config.

After verifying the keys, make sure you save the web.config (even if you didn't make any changes to it) so your web application will restart.

You also need to make sure the "Site Email From Address" is configured in Administration > Site Settings.

HTH,
Joe Davis

11/17/2009 10:39:23 AM
Gravatar
Total Posts 180
Thomas F. Heringer

Re: Newsletter

Yes, I have done all of that and it still does not work. I have had those checked to be sure they are correct and they are in user.config. I have also checked to be sure that site settings reflects the same settings. Every one of them has the same web address. Still does not work.

11/17/2009 11:14:34 AM
Gravatar
Total Posts 18439

Re: Newsletter

Are you sure you don't have this set to true in Web.config or user.config?

<add key="EnableSiteSettingsSmtpSettings" value="false" />

If so then you would need to enter your smtp settings in the Site Settings Page instead of in Web.config/user.config

Hope it helps,

Joe

11/17/2009 12:22:04 PM
Gravatar
Total Posts 180
Thomas F. Heringer

Re: Newsletter

Joe, thanks that did it, but in a way I do not understand. It was set to false. So since I had nothing to loose I changed it to true. Now it works great.

You must sign in to post in the forums. This thread is closed to new posts.