mojoPortal And mono

This is the place to report bugs and get support. When posting in this forum, please always provide as much detail as possible.

Please do not report problems with a custom build or custom code in this forum. If you are producing your own build from the source code and have problems or questions, ask in the developer forum, do not report it as a bug.

This is the place to report bugs and get support

When posting in this forum, please try to provide as many relevant details as possible. Particularly the following:

  • What operating system were you running when the bug appeared?
  • What database platform is your site using?
  • What version of mojoPortal are you running?
  • What version of .NET do you use?
  • What steps are necessary to reproduce the issue? Compare expected results vs actual results.
Please do not report problems with a custom build or custom code in this forum. If you are producing your own build from the source code and have problems or questions, ask in the developer forum.
This thread is closed to new posts. You must sign in to post in the forums.
7/5/2005 10:41:48 AM
Gravatar
Total Posts 49
Juliano Morais Barbosa

Re: mojoPortal And mono

Server error in '/' application
Description: Error processing request.

Error Message: HTTP 500.

Stack Trace:

System.ArgumentNullException: Argument cannot be null.
in <0x000a1> System.Web.UI.ControlCollection:Add (System.Web.UI.Control child)
in <0x00296> mojoPortal.Web.ChildPageMenu:Page_Load (System.Object sender, System.EventArgs e)
in (wrapper delegate-invoke) System.MulticastDelegate:invoke_void_object_EventArgs (object,System.EventArgs)
in (wrapper delegate-invoke) System.MulticastDelegate:invoke_void_object_EventArgs (object,System.EventArgs)
in <0x00056> System.Web.UI.Control:OnLoad (System.EventArgs e)
in <0x00026> System.Web.UI.Control:LoadRecursive ()
in <0x00083> System.Web.UI.Control:LoadRecursive ()
in <0x00083> System.Web.UI.Control:LoadRecursive ()
in <0x00083> System.Web.UI.Control:LoadRecursive ()
in <0x00083> System.Web.UI.Control:LoadRecursive ()
in <0x00149> System.Web.UI.Page:InternalProcessRequest ()
in <0x000a9> System.Web.UI.Page:ProcessRequest (System.Web.HttpContext context)
in <0x00233> System.Web.HttpApplication+ExecuteHandlerState:Execute ()
in <0x0007c> System.Web.HttpApplication+StateMachine:ExecuteState (IStateHandler state, System.Boolean readysync)

httpd: Server version: Apache/2.0.54
Server built: Jun 28 2005 22:22:47
Server's Module Magic Number: 20020903:9

Mono JIT compiler version 1.1.7, (C) 2002-2005 Novell, Inc and Contributors. www.mono-project.com
TLS: normal
GC: Included Boehm (with typed GC)
SIGSEGV : normal
Globalization: normal

PostgreSql 8.0.2
7/5/2005 2:49:41 PM
Gravatar
Total Posts 18444

Re: mojoPortal And mono

Hi Juliano,

I get this error too on mono1.1.7

There is a way to code around it but I haven't had the chance yet.  For now you can make the error go away by turning off the Show Child Page Menu in the page settings.  Since you can't get to it directly from the page (since it is giving you an error, go into Admin > Add/Edit Pages click on the page then click the gear icon to get to settings and un-check the box that says "Show Child Page Menu"

Ironically this is fixed in mono 1.1.8 while 1.1.8 has much worse problems.

I have a way to code around it in mind that is not too hacky so I may do it for the next release so it works for users of mono 1.1.7

Joe
7/10/2005 6:22:38 AM
Gravatar
Total Posts 18444

Re: mojoPortal And mono

Well I tried my workaround idea and it does prevent the error but it also reveals another mono bug, now it displays the Child Page Menu twice on mono 1.1.7

but as before it behaves correctly in MS .NET and in mono 1.1.8 from svn
You must sign in to post in the forums. This thread is closed to new posts.