Product Administration - New Product

This is the place to report bugs and get support. When posting in this forum, please always provide as much detail as possible.

Please do not report problems with a custom build or custom code in this forum. If you are producing your own build from the source code and have problems or questions, ask in the developer forum, do not report it as a bug.

This is the place to report bugs and get support

When posting in this forum, please try to provide as many relevant details as possible. Particularly the following:

  • What operating system were you running when the bug appeared?
  • What database platform is your site using?
  • What version of mojoPortal are you running?
  • What version of .NET do you use?
  • What steps are necessary to reproduce the issue? Compare expected results vs actual results.
Please do not report problems with a custom build or custom code in this forum. If you are producing your own build from the source code and have problems or questions, ask in the developer forum.
This thread is closed to new posts. You must sign in to post in the forums.
9/10/2012 4:01:03 PM
Gravatar
Total Posts 24

Product Administration - New Product

Within the Product Administration page, when clicking on the link for "New Product" I am getting the following error:

 

We're sorry but a server error has occurred while trying to process your request.

The error has been logged and will be reviewed by our staff as soon as possible. It is possible that the error was just a momentary hiccup and you may wish to use the back button and try again or go back to the home page.

I have the latest download and am running my site with Windows 2008 server R2

Thank you,

Carl

9/10/2012 4:40:39 PM
Gravatar
Total Posts 1204
Proud member of the mojoPortal team

Help support mojoPortal!
Add-on modules

Re: Product Administration - New Product

Hi, start with Basic Troubleshooting to determine the underlying error. If you still can't figure it out after you have the real error in hand, post the full error and stack trace here and someone will try to help you out.

Jamie

9/11/2012 8:28:37 AM
Gravatar
Total Posts 24

Re: Product Administration - New Product

The currentlog.config is empty, however I went to the application event log and I see the following at the same time frame -- it appears to be an unhandled access exception:

Log Name:      Application Source:        ASP.NET 4.0.30319.0 Date:          9/11/2012 9:21:57 AM Event ID:      1314 Task Category: Web Event Level:         Information Keywords:      Classic User:          N/A Computer:      WIN-13A1ESARQ8H Description: Event code: 4011 Event message: An unhandled access exception has occurred. Event time: 9/11/2012 9:21:57 AM Event time (UTC): 9/11/2012 1:21:57 PM Event ID: 1af3168c60de41a8af34a21aa009c780 Event sequence: 26 Event occurrence: 2 Event detail code: 0   Application information:     Application domain: /LM/W3SVC/2/ROOT-1-129918424329736328     Trust level: Full     Application Virtual Path: /     Application Path: C:\inetpub\wwwroot\mojoportal\     Machine name: WIN-13A1ESARQ8H   Process information:     Process ID: 4212     Process name: w3wp.exe     Account name: IIS APPPOOL\mojoportal   Request information:     Request URL: https://myurl.com:443/WebStore/AdminProductEdit.aspx?pageid=4&mid=4     Request path: /WebStore/AdminProductEdit.aspx     User host address: 71.75.154.55     User: carl@myblackberryexchange.com     Is authenticated: True     Authentication Type: Forms     Thread account name: IIS APPPOOL\mojoportal   Custom event details:

Event Xml: <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">   <System>     <Provider Name="ASP.NET 4.0.30319.0" />     <EventID Qualifiers="16384">1314</EventID>     <Level>4</Level>     <Task>3</Task>     <Keywords>0x80000000000000</Keywords>     <TimeCreated SystemTime="2012-09-11T13:21:57.000000000Z" />     <EventRecordID>467398</EventRecordID>     <Channel>Application</Channel>     <Computer>WIN-13A1ESARQ8H</Computer>     <Security />   </System>   <EventData>     <Data>4011</Data>     <Data>An unhandled access exception has occurred.</Data>     <Data>9/11/2012 9:21:57 AM</Data>     <Data>9/11/2012 1:21:57 PM</Data>     <Data>1af3168c60de41a8af34a21aa009c780</Data>     <Data>26</Data>     <Data>2</Data>     <Data>0</Data>     <Data>/LM/W3SVC/2/ROOT-1-129918424329736328</Data>     <Data>Full</Data>     <Data>/</Data>     <Data>C:\inetpub\wwwroot\mojoportal\</Data>     <Data>WIN-13A1ESARQ8H</Data>     <Data>     </Data>     <Data>4212</Data>     <Data>w3wp.exe</Data>     <Data>IIS APPPOOL\mojoportal</Data>     <Data>https://candjventurepartners.com:443/WebStore/AdminProductEdit.aspx?pageid=4&amp;mid=4</Data>     <Data>/WebStore/AdminProductEdit.aspx</Data>     <Data>11.11.11.11</Data>     <Data>myid@myurl.com</Data>     <Data>True</Data>     <Data>Forms</Data>     <Data>IIS APPPOOL\mojoportal</Data>   </EventData> </Event>

9/11/2012 8:37:11 AM
Gravatar
Total Posts 18439

Re: Product Administration - New Product

"An unhandled access exception has occurred."

Seems to indicate a file system permission problem that needs to be corrected. Also nothing appearing in the mojoPortal log also indicates file system permission problems because it cannot write to the log.

The user that is the identity on the app pool needs read permission on the entire web site file system and full control on /Data and /App_Data folders and all child folders and files.

Hope that helps,

Joe

9/11/2012 8:55:53 AM
Gravatar
Total Posts 24

Re: Product Administration - New Product

Worked like a champ... As it turned out when I was creating the new directory structure everything for the IIS_USER permissions was inheritted form wwwroot.

The change the the Data and App_Data to full control for the user is indeed what fixed the issue.

 

Thanks!!

Carl

You must sign in to post in the forums. This thread is closed to new posts.