add custom user control on new page in mojoportal

This forum is only for questions or discussions about working with the mojoPortal source code in Visual Studio, obtaining the source code from the repository, developing custom features, etc. If your question is not along these lines this is not the right forum. Please try to post your question in the appropriate forum.

Please do not post questions about design, CSS, or skinning here. Use the Help With Skins Forum for those questions.

This forum is for discussing mojoPortal development

This forum is only for questions or discussions about working with the mojoPortal source code in Visual Studio, obtaining the source code from the repository, developing custom features, etc. If your question is not along these lines this is not the right forum. Please try to post your question in the appropriate forum.

You can monitor commits to the repository from this page. We also recommend developers to subscribe to email notifications in the developer forum as occasionally important things are announced.

Before posting questions here you might want to review the developer documentation.

Do not post questions about design, CSS, or skinning here. Use the Help With Skins Forum for those questions.
This thread is closed to new posts. You must sign in to post in the forums.
12/11/2010 7:10:30 AM
Gravatar
Total Posts 26

add custom user control on new page in mojoportal

I'm designing a Website. I'm having set of usercontrols. To add those custom user controls through following steps.

1. I pasted the usercontrol folder(ProductsControl) into wwwroot folder.

2. I added those controls through Add Feature->ProductsControl/AllProduct.ascx->update

3.Then i added this feature to my page and clicked create new content

    After finished all these steps when i view this page it is blank only.  I dont kow what is the problem. Any idea?

12/11/2010 8:24:36 AM
Gravatar
Total Posts 2209

Re: add custom user control on new page in mojoportal

You can not just dump your controls into mojoPortal and expect them to work without some level of customization.

You might be able to look at the system log for details on what is going on with your control. To see the system log, go to Administration > System Log. I recommend clearing the log, opening the page containing your control and then going back to log so that only messages pertaining to your control are listed in the log. If you don't see anything in the log, there isn't much we can do to help you because you aren't really following proper programming practices. I suggest you read through the Developer documentation and watch the training videos listed there to get an good understanding of mojoPortal.

Hope this helps,
Joe D.

12/11/2010 8:21:08 PM
Gravatar
Total Posts 1204
Proud member of the mojoPortal team

Help support mojoPortal!
Add-on modules

Re: add custom user control on new page in mojoportal

The crux of your issue is likely that your custom controls are not inheriting from UserControl or SiteModuleControl. Take a look at the developer quick start examples, and you should be able to adapt your controls to work within mojoPortal. As Joe said, you should go through the developer documentation and videos in detail. They will tell you all you need to know, and then some.

Jamie

You must sign in to post in the forums. This thread is closed to new posts.