Admin and IE

This forum is only for questions or discussions about working with the mojoPortal source code in Visual Studio, obtaining the source code from the repository, developing custom features, etc. If your question is not along these lines this is not the right forum. Please try to post your question in the appropriate forum.

Please do not post questions about design, CSS, or skinning here. Use the Help With Skins Forum for those questions.

This forum is for discussing mojoPortal development

This forum is only for questions or discussions about working with the mojoPortal source code in Visual Studio, obtaining the source code from the repository, developing custom features, etc. If your question is not along these lines this is not the right forum. Please try to post your question in the appropriate forum.

You can monitor commits to the repository from this page. We also recommend developers to subscribe to email notifications in the developer forum as occasionally important things are announced.

Before posting questions here you might want to review the developer documentation.

Do not post questions about design, CSS, or skinning here. Use the Help With Skins Forum for those questions.
This thread is closed to new posts. You must sign in to post in the forums.
9/22/2009 2:49:46 PM
Gravatar
Total Posts 2

Admin and IE

Using XP machine with IE6 browser and am having issues with the custom template my site is built with. Navigation buttons (parent) are disappearing and becoming child navigation links. Is this possible due to a browser compatability issue or an issue with the template? Having other issues but right now the nav buttons disappearing is my biggest.

9/22/2009 4:18:09 PM
Gravatar
Total Posts 2187

Re: Admin and IE

Can you reproduce this problem with a new version of IE or perhaps FF?

-Joe D.

9/23/2009 9:50:13 AM
Gravatar
Total Posts 2

Re: Admin and IE

Is IE8 the recommended browser for updating your website thru the Admin tool (browser)? I'm kind of locked down on what can be installed and what cannot. I didnt see any documentation that state this is the preferred browser to use and if there is documentation I couldnt find it.

Are these know issues with IE6 in the Admin tool?

9/23/2009 10:21:36 AM
Gravatar
Total Posts 2187

Re: Admin and IE

Honestly, I have used IE6 in a very long time but the issues you are seeing aren't necessarily related to mojoPortal as much as they are xhtml/css.

There is an IESpecific.css file in all of the included skins that will allow you to set CSS that will work correctly in IE6. If you are having problems with IE7, use the IE7Specific.css file. From what I have noticed, IE8 and FF display sites darn near the same.

There isn't a recommended browser for mojoPortal necessarily. I do recommend something a lot newer than IE6 for any web browsing. IE7 was released 3 years ago, it is time to upgrade. I understand that you may not have a choice there so you are probably going to have to use the IESpecific.css file to make IE6 play nice.

Out of curiosity, can you post a link to your site? I might be able to find the problematic elements or selectors.

-Joe D.

9/23/2009 12:27:09 PM
Gravatar
Total Posts 18439

Re: Admin and IE

Hi,

Do you get the same issues using IE 6 on demo.mojoportal.com?

Does it work better with some skins than others?

buttons disappearing sounds like a css issue but it could also be malformed html either in your layout.master file or even in the page content that can cause strange rendering issues. I would try to validate your pages against the w3c validator by viewing the source of your rendered page and paste it into the validator and see if it finds missing closing tags or other malformed html

Hope it helps,

Joe

You must sign in to post in the forums. This thread is closed to new posts.