Site Build Error Cannot find Skin

This forum is only for questions or discussions about working with the mojoPortal source code in Visual Studio, obtaining the source code from the repository, developing custom features, etc. If your question is not along these lines this is not the right forum. Please try to post your question in the appropriate forum.

Please do not post questions about design, CSS, or skinning here. Use the Help With Skins Forum for those questions.

This forum is for discussing mojoPortal development

This forum is only for questions or discussions about working with the mojoPortal source code in Visual Studio, obtaining the source code from the repository, developing custom features, etc. If your question is not along these lines this is not the right forum. Please try to post your question in the appropriate forum.

You can monitor commits to the repository from this page. We also recommend developers to subscribe to email notifications in the developer forum as occasionally important things are announced.

Before posting questions here you might want to review the developer documentation.

Do not post questions about design, CSS, or skinning here. Use the Help With Skins Forum for those questions.
This thread is closed to new posts. You must sign in to post in the forums.
12/2/2014 10:40:15 AM
Gravatar
Total Posts 55

Site Build Error Cannot find Skin

I am working with mojoportal 2.4.0.4 source on mssql 2012 on my local machine. I have developed a custom feature that I was able to build and implement locally under the debug configuration. When I switch to release and try to deploy the files to my test site I get the error

Theme 'default1art42-wallpaper' cannot be found in the application or global theme directories.

I am publishing the release configuration to a local folder then using FileZilla to transfer to my test server and have verified the files are there in the "data\sites\1\skins\art42-wallpaper\"  folder

Like I said it works locally on my machine but this only seems to show up once I copy the files to the test server. I can query the site table and the skin name shows up correctly however it looks like somewhere the word. "Default" is getting concatenated.. 

I have run setup 3 different times to see if that would correct the issue but no luck so far.  

I would appreciate any help you could provide..

12/2/2014 12:09:55 PM
Gravatar
Total Posts 18444

Re: Site Build Error Cannot find Skin

I think you are re-building/compiling the already compiled/published deployment files and it is breaking the virtual path provider used for themes as explained in the article Understanding the Difference Between Source Code and Deployment Files. It is looking in the wrong place for the theme file because the virtual path provider is not working, because you re-compiled the already compiled deployment files using the "pre-compile" option checked in VS which is the part that breaks virtual path providers. You can uncheck that and avoid the problem, but the main point is the deployment files are already built/compiled/published and don't need to be re-published or built by VS. 

Hope that helps,

Joe

12/2/2014 1:20:58 PM
Gravatar
Total Posts 55

Re: Site Build Error Cannot find Skin

Joe,

That helps out tremendously.. I did however download the source from CodePlex extracted it rebuilt it and got the same issue.. 

I am publishing to a local directory and under settings I am selecting delete all files prior to publish (So it is Clean) and Pre-compile during publishing. 

Should I not "Pre-Compile" ?

 

regards,

Joe

12/2/2014 1:26:16 PM
Gravatar
Total Posts 18444

Re: Site Build Error Cannot find Skin

those packages on codeplex named with "deploymentfiles" are not source code, the only correct way to get the source code is using Tortoise HG, if you use the real source code you will not see an option for pre-compile because it is not a valid option for the web application project type that we use.

also do not try to download source code from the source code tab on codeplex, it is not reliable, use Tortoise HG

12/2/2014 2:28:38 PM
Gravatar
Total Posts 55

Re: Site Build Error Cannot find Skin

Joe,

I am guessing that is the only way to get the source code.  I cannot install TortoiseHG on my dev machine because of company security policies. That is another issue. 

In the meantime I will put this development on hold an use the deployment files for now until we can get this resolved ..

 

Thanks for your support

You must sign in to post in the forums. This thread is closed to new posts.