Site Fails to update - After Updating a Blog Post Comment.

This is an open forum for any mojoPortal topics that don't fall into the other categories.

This thread is closed to new posts. You must sign in to post in the forums.
4/24/2013 9:58:19 AM
Gravatar
Total Posts 57
Web Platform Evangelist.

Site Fails to update - After Updating a Blog Post Comment.

Hi Joe,

I'm facing this new issue.

In one of my site i jus' created a child site as "Folder Based" after making changes to the Web.config and the initial configurations perfectly done.

Site's name: "Blog" and I've added an empty default.aspx page in the same folder and have also mapped that in the administration interface.

Now, After migrating all my blog posts manually, I jus tried testing the commenting system by adding a comment manually in the blog post, It takes 5 mins to reload the page and redirects to <SiteName>/Error.htm?aspxerrorpath=/Blog/ViewPost.aspx

Now what should i do to make it work? Or should i have to delete the site? Any Fix woul be greatly appreciated.

Thanks.

4/24/2013 10:12:08 AM
Gravatar
Total Posts 18439

Re: Site Fails to update - After Updating a Blog Post Comment.

Hi,

First:

Site's name: "Blog" and I've added an empty default.aspx page in the same folder and have also mapped that in the administration interface.

You must assign the folder name to the site but there should not be any url mapping. If you created any url mapping for default.aspx you should remove that as it would probably cause problems.

Next, as with any error, the first step is basic troubleshooting to find out the error details.

Hope that helps,

Joe

4/25/2013 7:31:00 AM
Gravatar
Total Posts 57
Web Platform Evangelist.

Re: Site Fails to update - After Updating a Blog Post Comment.

Hi Joe,

I haven't mapped "Default.aspx" in either Url mapping or 301 Redirection. I meant that I have placed the Default.aspx empty file into the respective folder to ensure I don't get HTTP 500 error when running the site for the 1st time. I'm running IIS 7.5.
Now the issue is, after commenting manually in the blog post, It takes 5 mins to reload the page and redirects to <SiteName>/Error.htm?aspxerrorpath=/Blog/ViewPost.aspx but the comments gets posted, this is confirmed, when I manually reload the ViewPost page.

So, my question is, since the virtual site's name is "Blog" and the Edit URL's are showing
"<SiteName>/blog/Blog/EditPost.aspx?pageid=26&ItemID=4&mid=31" Do i need to change somewhere in the code to make the Comment Post page to redirect to the Site's Folder?
Thanks.

4/25/2013 9:46:01 AM
Gravatar
Total Posts 18439

Re: Site Fails to update - After Updating a Blog Post Comment.

There exists a real folder named Blog that has files used by the blog feature. Therefore you should not use "blog" as a virtual folder for multi sites as it conflicts with real folders and files. I don't recommend using any folder names that conflict with actual folders that are part of mojoPortal. You could use "myblog" or something else. But really I cannot think of a good reason to use a separate site for a blog. Why not just create a page named blog in the main site?

4/27/2013 2:36:50 AM
Gravatar
Total Posts 57
Web Platform Evangelist.

Re: Site Fails to update - After Updating a Blog Post Comment.

Hi Joe,

Yeah was a good question. I chose a separate website with the name "blog" to have its own customizations there, moreover i preferred having the URL as "/blog/article-name.aspx". Else I should fake it with the URL suggestion, when creating a post is possible, but since every time i should use some false URL, i ignored that method. Is there something else where i can make use, like a script that can be made use of, somewhere in the blog module?(If i can use it on a single site scenario) ???

One more question that i wanted to ask you, how will be able to create RSS feeds for HTML module(which is not existing). As i found few pages are being shown in RSS feeds as Page Updates on your website that uses "/Services/RecentContentRss.aspx".

How to make use of this?

Thanks.

4/29/2013 10:56:00 AM
Gravatar
Total Posts 18439

Re: Site Fails to update - After Updating a Blog Post Comment.

mojoPortal was not designed for arbitrary extra segments in an url so I don't recommend trying to add /blog/ in blog post urls. It "might" work but it adds no seo value having the word blog in a blog post url, seo for the blog post would be better without it.

To use the recent content feed see Using the Recent Content Feed

Hope that helps,

Joe

4/29/2013 8:24:26 PM
Gravatar
Total Posts 57
Web Platform Evangelist.

Re: Site Fails to update - After Updating a Blog Post Comment.

Hi Joe,

That made me clear. Also i tried doing a work around in making the portal fetch me an automatic "/blog/" as a part of the URL by hard coding it.
One Bug/Fix: Even after trying to create a child site with a unique name like "Posts" or "myblog", the URL seems to working fine and looks like this, <SiteName>/Posts/ArticleName.aspx but when we try to comment, it doesn't redirect properly to the respective ViewPost.aspx. Kindly check with this bug.

Thanks.
Guruprasad

4/30/2013 12:37:10 PM
Gravatar
Total Posts 18439

Re: Site Fails to update - After Updating a Blog Post Comment.

I am not able to reproduce the redirect problem you describe. I suggest upgrade to mojoPortal 2.3.9.7 (released today) and see if the problem persists after that.

Hope that helps,

Joe

You must sign in to post in the forums. This thread is closed to new posts.