Login Guidance Requested

Post here for help with installing or upgrading mojoPortal pre-compiled release packages. When posting in this forum, please provide all relevant details. You may also want to review the installation or upgrading documentation.

If you have questions about using the source code or working with mojoPortal in Visual Studio, please post in the Developer forum.

Post here for help with installation of mojoPortal pre-compiled release packages

When posting in this forum, please try to provide as many relevant details as possible. Particularly the following:

  • What operating system were you running when the bug appeared?
  • What database platform is your site using?
  • What version of mojoPortal are you running?
  • What version of .NET do you use?
  • What steps are necessary to reproduce the issue? Compare expected results vs actual results.

You may also want to review the installation or upgrading documentation.

If you have questions about using the source code or working with mojoPortal in Visual Studio, please post in the Developer forum.

This thread is closed to new posts. You must sign in to post in the forums.
8/21/2012 1:47:37 PM
Gravatar
Total Posts 75

Login Guidance Requested

Joe and community:

I am not sure what I did, or how to fix it or where to look.  Here is the hosting environment:

mojoPortal Version 2.3.8.5 MSSQL
Operating System Microsoft Windows NT 6.0.6002 Service Pack 2
ASP.NET Info v4.0.30319 Running in Full Trust

Two of the websites in question are running off the same mojoPortal installation (as above).  They are in the root of the public folder and are in a shared hosting environment.  I can login to site "2", but can't login/register for site "1".  And yes, registration is open.  I installed a new copy of MP on another site and it will not allow login either.  If I have a copy running on my local windows 7 IIS, then pointing to the same database, it logs in.  

Here is the information from setup on the new insulation.

Probing system...
File system permissions ok.
MSSQL database connection ok.
database permissions are sufficient to alter schema.
database initial schema already exists.
database core schema is up to date.

I try to solve some things on my own because most of the time its might fault.  This time, I am sure its not MP, but I can't figure out where to look or what to change. 

Here are the addresses if its okay to post them.  They are not meant to be advertisement.

http://www.delfraisse.com (site 1)
http://www.leanandmean.us (site 2: can login)
http://scoreboard.delfraisse.com (site 1, different install)

Thanks Joe and community for all you do.

Jonathan Delfraisse

8/21/2012 2:45:48 PM
Gravatar
Total Posts 18439

Re: Login Guidance Requested

Got me. The only thing I know of that could cause problems like that is if you are using encrypted passwords and your machine key in web.config changed, users whose passwords were encrypted with the old machine key will not be able to login. But if that happened then new users should stil be able to register and login, however then if you fix it by restoring the old machine key then the new ones would no longer be able to login. Machine key is used to encryot passwords so its very important to set a custom machine key before changing to encrypted passwords and then never change it again, ie make sure you restore it to the new web.config file whenever you upgrade.

Possibly site 2 is using clear text passwords or hashed so it is not affected.

Wish I could be more help but that is all I have based on what you describe.

Best,

Joe

8/22/2012 8:36:53 AM
Gravatar
Total Posts 75

Re: Login Guidance Requested

Thanks for the quick response Joe.  I will look into your suggestions and get back with this thread.

2/5/2013 5:17:43 PM
Gravatar
Total Posts 75

Re: Login Guidance Requested

I think I understand the problem more, just not a solution.  When you try to login, it just forwards to the root.  Even if you type a wrong password, it doesn't stop and say "wrong password".  I somehow fixed it on the delfraisse.com website, but I have added a client (a friend) which the shared host picked a different windows server.  It will not login.  It does the behavior above. The control panel is hsphere and as far as I can tell, its running 4.0 asp.net.  I am running a test to get it working at http://jonathantest1.delfraisse.com/  The log file is empty, can you recommend some code I can put into it to track what might be casing it not to even have a bad password error?  My host hasn't figured it out and recommend I come to the mojoPortal community.

I really want to use mojoPortal for my new project, and I am going to get my client to buy the calendar add-on if I can get the login to work.

2/7/2013 8:45:11 AM
Gravatar
Total Posts 75

Re: Login Guidance Requested

I have great news!!!! It seems in H-Sphere under a dedicated application pool, there is an option for "classic mode".  When turned on, it allows the login.

You must sign in to post in the forums. This thread is closed to new posts.