Links to module settings and editing missing after upgrade to 2.3.3.9

This forum is only for questions or discussions about working with the mojoPortal source code in Visual Studio, obtaining the source code from the repository, developing custom features, etc. If your question is not along these lines this is not the right forum. Please try to post your question in the appropriate forum.

Please do not post questions about design, CSS, or skinning here. Use the Help With Skins Forum for those questions.

This forum is for discussing mojoPortal development

This forum is only for questions or discussions about working with the mojoPortal source code in Visual Studio, obtaining the source code from the repository, developing custom features, etc. If your question is not along these lines this is not the right forum. Please try to post your question in the appropriate forum.

You can monitor commits to the repository from this page. We also recommend developers to subscribe to email notifications in the developer forum as occasionally important things are announced.

Before posting questions here you might want to review the developer documentation.

Do not post questions about design, CSS, or skinning here. Use the Help With Skins Forum for those questions.
This thread is closed to new posts. You must sign in to post in the forums.
2/25/2010 11:20:46 PM
Gravatar
Total Posts 34

Links to module settings and editing missing after upgrade to 2.3.3.9

Greetings,

I have custom skin that worked with one of the december 09 releases of mojo. Afer upgrading the site to the latest release (2.3.3.9) the links to the settings and edting for every module disappear.

Exact behavior: Log into the site. The links to settings, edit of (say for instance) httpcontent modules (but blog - ad post and forum modules also) show up on the home page. After I navigate to any other page the links are no longer there. Moreover they are no longer visible on the home page when I navigate back. Only after I go to the login page again and get redirected back I can see them again (but loose them again when repeat the first loop).

Is it a skin incompatibility or something more sinister? Where should I look to fix the issue?

2/25/2010 11:25:32 PM
Gravatar
Total Posts 131

Re: Links to module settings and editing missing after upgrade to 2.3.3.9

Read Joe's blog posts for the last few releases. In them he mentions when the CSS needs to be updated and includes the specific classes. That should probably do it.

2/25/2010 11:43:40 PM
Gravatar
Total Posts 34

Re: Links to module settings and editing missing after upgrade to 2.3.3.9

Thanks Dave,

I should add though that the links ARE working if I use non user friendly page names:

[site root]/default.aspx?pageid=9 (hence thay also ARE working on default.aspx to which I'm being redirected by login)

They disappear on [site root]/Review_Pt212_Restaurant_NYC.html for instance

To be completely honest ( do I lose warrantly now? -) )  instead of running mojo URL rewriter I'm using intelligencia URL rewriter ...

2/26/2010 7:45:22 AM
Gravatar
Total Posts 131

Re: Links to module settings and editing missing after upgrade to 2.3.3.9

yeah, you broke it, you fix it.

2/26/2010 9:59:18 AM
Gravatar
Total Posts 2188

Re: Links to module settings and editing missing after upgrade to 2.3.3.9

Hi,

If you send me the URL to your site and give me a login (edit access to only one page is necessary), I might be able to help you. If it is a skinnning issue, I should be able to fix it. My email address is joe (at) i7media (dot) com.

May I ask why you're using a different URL rewriter than the one included with mojoPortal? Are you able to disable the 3rd party URL rewriter and re-enable the mojoPortal rewriter? I would be interested to see if the links appear if the other rewriter is out of the picture although I don't know why it would cause this issue.

Thanks,
Joe D.

2/26/2010 10:34:55 AM
Gravatar
Total Posts 34

Re: Links to module settings and editing missing after upgrade to 2.3.3.9

Hi,

My working (in qa) site is working fine on 2.3.3.2. Just out of curiosity I wanted to test the code on 2.3.3.9.

I needed to use another url rewriter because I'm creating pages dynamically. Say I'm creating a review site in which review items are organized in many dynamic categories. Every category page may contain a selection or list of reviewed items. Every item also has its own dedicated page. Example: local businesses.html \ cat_3_restaurants.html \ restaurant_type_3_asian.html\ Restaurant_678_Happy_Panda.html. etc...

The solution is to create a generic mojo page for business category page, restaurant page and a restaurant review page populated by appropriate mojo modules. Unfortunately I did not see in mojo a way to support this easily hence I turned off mojo url rewriter and plugged in inteligencia url rewriter and manage the site through .config file using regualr expressions:

<rewrite url="^~/restaurantCategory_([0-9]+)_(.*)_page_([0-9]+).html" to="~/Default.aspx?pageid=7&amp;categoryID=$1&amp;page=$3" processing="stop" />
 

Again it all works fine but on 2.3.3.9 the admin links when away. I figure Joe must have changed his auth scheme and now instread of checking on page id whether someone is authorized to edit the page his code is checking on page name. If I switch back to mojorewriter I get my editing links back

 

 

 

 

 

 

2/26/2010 11:35:42 AM
Gravatar
Total Posts 18439

Re: Links to module settings and editing missing after upgrade to 2.3.3.9

Hi,

I didn't make any changes to the permission system, permissions are enforced based on pageid and module id not on page name.

However, I cannot be expected to support scenarios where my implementation is replaced by third party implementations. I do not use that url rewrite module you are using and I do not test it so I would never know if it worked or got broken by a change I made.

I recommend you step through the code and see what is happening. I would set a breakpoint at line 69 in SiteModuleControl where is Editable is determined.

Sorry I can't be more help. 

Best,

Joe

2/26/2010 1:31:47 PM
Gravatar
Total Posts 34

Re: Links to module settings and editing missing after upgrade to 2.3.3.9

Appreciate your answer Joe,

Obviously I did not expect you to support 3rd party url rewriters. I'm living on the edge here but the app behaves reasonably well and in the worst case scenario I can stick to 2.3.3.2 or my editor has to type default.aspx?pageid=9 (not preferred but workable).

The other change I had to do is to change the Editpost.aspx.cs file to save the blog post link in the format that my url rewriter understands.

I'm actually amazed that the app works with its nose (so to speak) changed

2/26/2010 10:22:34 PM
Gravatar
Total Posts 131

Re: Links to module settings and editing missing after upgrade to 2.3.3.9

I just reread this. If your app is working when you use non-friendly URL's then your URL rewritter must not be passing the pageid parameter in properly. Check that first.

You must sign in to post in the forums. This thread is closed to new posts.